dissabte, 20 de juny del 2009

Hi ha ciutadans que volen dormir totes les nits de la setmana

Quina sortida li queda al ciutadà quan l'administració no actua com hauria de fer-ho?

Els veïns dels carrers de Tirant lo Blanc i de la Verge del Lledó ens em fet aquesta pregunta centenars de vegades.
Tantes vegades com caps de setmana tenen els darrers deu anys i hem hagut de patir la inacció de l'administració municipal davant el comportament incivic d'una part minoritària d'individus que confonen “un suposat dret a passar-s'ho be” amb la llibertat de no deixar dormir els qui volen fer-ho.

La cridòria, les pixades, les vomiteres, els actes vandàlics contra el mobiliari públic, els insults als pacífics moradors de les vivendes, la trencadissa de vidres dels portals dels edificis, inclús l'arrencat de les botoneres dels intèrfons, el “trapicheo” i el consum de substancies gens recomanables per la salut... és la tònica dels divendres i dissabtes la nit i de les vespres de festa i “ponts” de tot l'any.

Ens hem queixat verbalment i per escrit davant l'ajuntament. Durant els quatre anys que vaig estar de regidor vaig exposar el problema a la junta de govern en no se quantes vegades....

Hem rebut resposta, entre d'altres, del cap de la policia municipal dient que s'incrementarien les mesures per tal d'evitar-ho (tinc l'escrit guardat per si de cas algú el vol veure) i... res.

Mentre hi ha qui havent llogat una casa s'ha vist que els llogaters, al cap de quinze dies, li han dit que marxaven perquè en aquell carrer no hi ha qui dormi i que se'n vol anar a un altre lloc del poble on si que pugue fer-ho tots els dies de la setmana (posem que aquesta persona-familia deixarà d'ingressar uns 6.000€ en un any) i qui per tal d'evitar part dels problemes arribe a posar solucions casolanes com la de la foto (igual resulta que l'ajuntament li posa una multa per protegir la seua vivenda), d'altres que dissabte i diumenge al matí ja surten directament amb l'ampolla de lleixiu a la mà per tractar de netejar les conseqüències de la nit anterior....

Total... que si qui te l'obligació de defensar els nostres drets no ho fa... pot ser haurà arribat el moment que ho fem directament nosaltres.

Per cert que voldria dir-li al regidor de l'oposició defensor de no se quins veïns de Tirant lo Blanc que als qui fa temps que no parlem amb ell (ni tenim interès de fer-ho) ens molesta més això dels caps de setmana (que un dia o altre acabarem) que l'obra de l'Hort de Farga (que un dia o altre s'acabarà).

En nom d'uns quants que volem dormir tots els dies de la setmana....

dimarts, 16 de juny del 2009


HOSTES VINGUEREN......



Si als qui se'ls omple la boca amb allò de “A vinarossenc a mi no hi ha qui em guanye. Jo per Vinaròs faig el que calgue i més...”, en realitat quan poden fan el que fan solament per servir al seu “amo” polític i a l'hora de la veritat s'amaguen darrere d'excuses de mal pagador els ho consentim....

Com no ha d'haver qui abuse d'aquella característica tant vinarossenca d'acollir al nou vingut amb els braços oberts?.

Com no hem de consentir que unes persones que fa quatre dies que varen arribar a casa nostra vulguen (aprofitant la seua notòria situació econòmico-social-religiosa-integrista) estiguen intentant que Carles Santos no face els actes de la celebració del Cinquentenari de l'arribada de la relíquia de Sant Sebastià.
Què en sabran ells del que significa Sant Sebastià per a la gent d'aquest poble siguen creients, laics, ateus o agnòstics?

Com no hem de consentir que en un centre escolar aquestes mateixes persones imposen (hi ha que reconèixer que en tenen el seu dret) l'ús del castellà perquè no volen que els seus fills s'eduquen en català=valencià quan tota la resta d'alumnes ho fan en la nostra llengua sense cap tipus de recança?

Com no hem de consentir que aquests mateixos personatges titllen de terrorista la directora del centre perquè se celebren uns actes amb motiu del “correllengua”?

Com no hem de consentir que en tres dies aquestes notòries persones arriben a ser tant influents com per canviar la filosofia de treball d'un col·legi que fins fa no massa temps depenia de la bona voluntat de les famílies de Vinaròs arribant a condicionar els/les propietaris/ies i fins i tot el claustre de professors? (És clar..., ara, és un centre concertat)

La culpa és nostra.

Perquè els que encara pensem que Vinaròs és el nostre poble perquè l'estimem (com és, per culpa d'uns i d'altres, i que no s'amague ningú), perquè ens hem criat als seus carrers (mala sort tenen els xiquets d'avui de no poder fer-ho), perquè ens maregem quan perdem el campanar, la mar i l'ermita de vista, perquè l'hem triat per a treballar, per a criar els nostres fills i conviure amb la gent que ens envolta sense voler imposar res per la força i contra els demés... som els únics que podem corregir aquesta situació i fer-los veure a aquests dos integristes que no tenen raó i als que els fan cas... que s'ho facen mirar.

diumenge, 14 de juny del 2009

Pot ser ha arribat l'hora de parlar clar


A Vinaròs s'estan produint aconteixements que poden marcar el futur i que van des de l'àmbit econòmic fins la convivència al carrer de la gent del nostre poble.

Quins interessos hi ha darrere de les manifestacions de la plataforma contra el projecte Castor?

Quins interessos hi ha darrere les manifestacions del PP local contra la instal·lació del polígon industrial a les Soterranyes?
Perquè s'encaparren en voler instal·lar un altre polígon a les Planes Altes?

Quants € ens tocarà pagar a cada vinarossenc als propietaris de la Torre Ballester?

Perquè el regidor del BLOC va posar els interessos econòmics del propietaris de terrenys a la serra de l'Ermita per damunt dels interessos de preservació de l'únic paratge natural de valor apreciable de tot el nostre poble?