dimecres, 14 de setembre del 2011

ACPV dóna les gràcies a totes les persones i organitzacions que han fet possible que la ILP entre a tràmit





Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament que ahir, dimarts 13 de setembre, el Congrés dels Diputats aprovés l’entrada a tràmit parlamentari de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense Fronteres”. En aquest sentit, ACPV vol destacar:

-Primer,  el fet que amb aquesta nova passa es van assolint totes les  fites que l’entitat s’ha fixat, amb l’objectiu de legalitzar l’intercanvi de televisions en llengua pròpia i d’aquesta  manera donar una solució estable i definitiva a un problema artificial.

-Segon,  que aquesta és l’única ILP que ha estat presa en consideració pel Congrés en aquesta legislatura, cosa que indica la importància de la fita assolida i la seua excepcionalitat.

-Tercer,  el cada vegada més unànim consens social i polític que aplega la ILP com a via de solució, reflexat en la posició dels grups parlamentaris que ahir van votar a favor o es van abstenir, i la solidesa tècnica, jurídica i política de la proposta.

ACPV  vol reconèixer públicament el respecte democràtic que van mostrar ahir tots els grups parlamentaris del Congrés  espanyol dels diputats davant una Iniciativa amb tant de suport             social, i el reconeixement implícit i explícit a la tasca de la nostra entitat a l’hora de trobar una proposta positiva i, alhora, endegar un procés de suma de voluntats i consens social i polític.

ACPV vol també agrair públicament als 651.650 signants de la ILP el seu suport, així com als 2.830 fedataris i a la llarga llista d’institucions, entitats, partits, sindicats i associacions que han donat suport a la ILP i han col·laborat activament en la recollida de signatures, perquè sense aquesta amplíssima xarxa de complicitats no hauria estat possible arribar fins ací.

D’altra banda, hem de recordar, però, que els quatre anys de mobilitzacions, processos judicials, persecució política i multes ha significat per a la nostra entitat un esforç econòmic que ha arribat a posar en perill la continuïtat d’ACPV, i que encara ara ens manté en una situació difícil que ens obliga, entre d’altres coses, a continuar recollint donacions per a fer front a les multes.

dimarts, 6 de setembre del 2011

Un altre escrit que, previsiblement, tampoc serà publicat al Diariet per decisió del seu director




J Grañana director digital

Sense batuta

El sr? Gandia quan ens retreu moltes vegades a Migjorn (equivocant l'enemic) què com no ens hem presentat a les eleccions -suposem que municipals- (menteix perquè si que ho hem fet) no tenim cap representativitat deu voler dir, subtilment, que no tenim dret a obrir la boca.

Quina en te ell anant en una llista tancada?

Però no és d'ell de qui volem parlar.

Volem parlar d'un personatge que apareix cada vuit anys, com les cares de Velmez.

Volem parlar de la grollera elecció per par del sr? Juan Bta. Juan del director del nostre volgut "Vinaròs" i de la seva castellanització.

Un director titella del poder municipal elegit democràticament a Vinaròs a les eleccions de maig que deu creure que Vinaròs és una escola de pàrvuls, o una cor pudenta com la seva porquera.

Director digital que amb la teoria d'el Gandia no hauria d'ocupar aquest càrrec.... perquè.... quines eleccions ha guanyat?

Quins mèrits te Juan Esteller Grañana si no és fer de para-xocs del sr? Que maldava del tarannà del sr Romeu?

Seran mèrits allò que va escriure l'octubre del 2000 dient que ensenyar la Llengua i la Cultura d'un poble, la nostra (i la seva sr? Alcalde) és fer terroristes. O escriure recentment dom ho ha fet a la web de la Conselleria d'Ensenyament parlant molt be de Franco.

Aquest sr? NO POT SER MAI DIRECTOR d'un setmanari democràtic, obert i municipal que paguem tots i menys encara fer de comissari polític.

Per la mateixa raó (segons la teoria "granyanera") que l'ensenyament del Català o del Basc i la cultura d'aquests pobles és crear terroristes, suposem que ensenyar el castellà i les seves expressions culturals seria fomentar el feixisme?

Clar que no. Espanya te el dret de fomentar els seus trets culturals i lingüístics com ho tenim els valencians.

Que se'ns respecte i no se'ns acuse públicament de ser terroristes els qui defensem i fomentem la nostra llengua per un senyor? indigne de dirigir una publicació democràtica i respectuosa en oberta una societat com ho és la vinarossenca que ja va patir quaranta anys d'una dictadura feixista i criminal que tractava els "españoles todos" com si fossen rellogats d'una cor (granja de porcs) si no portaves camisa blava.

Ara resulta que som babaus perquè acusem a un pobre home quan el culpable no sabem quin "baile Baila".

www.avmigjorn.org

PS. Al Vinaròs del 03.09.2011: La Regidoria de Cultura mitjançant el gabinet de Normalització portarà a terme una campanya per difondre la nostra Llengua: Farem targetes d'invitació a aniversaris de xiquets en català.

I el "diariet"... cada vegada més castellanitzat.