dissabte, 28 de maig del 2011

RODA DE PREMSA 27 DE MAIG





En primer lloc,
volem expressar la nostra felicitació als partits Popular i Bloc pels resultats assolits, independentment de l'estratègia utilitzada, italiana en essència, i carregada de joc brut;

volem expressar la nostra felicitació pel joc net en campanya,al PSOE i PVI ,i donar-los els ànims perquè de totes les travessies en solitari i a contracorrent, s'aprèn i s'enriqueix.La reiterada campanya calumniadora cap a ells dos ,ha estat injusta vista la realitat del País Valencià al govern autonòmic;

vull felicitar finalment als companys i companyes que hem anat junts en aquesta carrera de fons que va tenir el seu esprint final amb l'aliança amb els Verds del País Valencià. Sense ells i elles res hagués estat possible.El resultat és fruit d'una gesta heroica: no hem fet de la il.legalitat reiterada una arma electoral, i podem estar molt satisfets pel resultat.
En segon lloc ,

volem dir que passem pàgina a pesar de tot, perquè la vida continua. Hem escoltat aquests darrers dies la promesa i la consigna que es vol fer valer als propers anys: els que van fer del conflicte la seva millor arma ,ara diuen que l'important és Vinaròs i que això de criticar està mal vist,etc,etc. Recordem en aquests moments als que de bon rotllo inclús parlaven català en la intimitat.
En tercer lloc, i és el motiu principal d’aquesta compareixença, donem resposta a l'oferiment del que serà nou alcalde del partit Popular al respecte de gestionar àrees de l'ajuntament, i ho valorem encara que semble una pose, aquest exercici, cara a la societat de Vinaròs.
-Encara que no entenem l'oferiment quan el PP no ha decidit quines regidories tindrà.

-Encara que no entenem l'oferiment quan el PP encara no coneix l'estat de comptes

-Encara que no entenem que un partit que ha forjat una llista per a governar, necessite encara més regidors que Balada i Romeu i necessite encara més responsables d'àrea,

-Encara que no entenem com aquest augment de regidories porta l'augment de despeses en un moment on s’ha predicat austeritat,austeritat i austeritat.

-Encara que no entenem, en cas d'acceptar, quin serà el programa a complir, si el del PPo el d'Esquerra Republicana-Els Verds

-Encara que no entenem que l'entrada de regidors d'altres partits comporta la contractació de personal i dotació econòmica.

-Encara que no volem pensar que, amb majoria absoluta, sembla més un brindis al sol.

-Encara que entenem que l’oferiment està dirigit als que han estat companys de viatge als darrers quatre anys, en una campanya on de manera bruta s’ha barrejat la competència o incompetència amb l’honorabilitat o manca d’aquesta, de Romeu i Balada.

-Encara que no entenem res d'això, Esquerra Vinaròs i Els Verds vol dir a la gent del poble, a la nostra gent , als seus homes i dones, a la gent gran, als ensenyants, als llauradors, pescadors, a tot el teixit social, que acceptem l'oferta de Juan Bautista Juan, una acceptació condicionada a l'acabament de les 3 obres del Pla Confianza, abans d'acabar 2011,tal com està estipulat i promès.

Si aquesta condició es acceptada ,assumirem la responsabilitat de dur endavant el nostre programa econòmic per la qual cosa:

Acceptarem la Regidoria d'Hisenda i Contractacions, mantenint Urbanisme com a 2a opció, ja que entenem que una mateixa persona assumisca Alcaldia i Urbanisme ,per manca de temps, deixa a l’ultima en mans de tècnics i arquitectes advenedissos.

Com a primera mesura, i donada la situació crítica que estan passant moltes famílies, proposem que cap dels 21 regidors/es puga percebre cap tipus de remuneració econòmica fins l’1 de gener de 2012,per cap tipus de concepte,ni tan sols protocol o mòbils, i d’aquesta manera crear un fons d’ajut en l’adquisició de llibres per a la població escolar.La nostra gent per damunt de tot.
Podríem haver optat per participació ciutadana, però no podem estar en un projecte on no es creu en ella si no és des d’una perspectiva de captar vots i no donar-li la part activa que es mereix el poble en la gestió de política municipal.
Des de l’oposició també es pot fer Participació.
Podríem haver optat per cultura, però no podem participar ni estar en un projecte polític on la cultura d’un poble que es reconeix com a País Valencià, està sent perseguida, destruïda i minoritzada.
Des de l’oposició també es pot fer Cultura.

Podríem haver optat per educació,benestar social i / o festes, però per un sou o per caure bé i captar vots, no entrarem a silenciar una política educativa i social deficitària.

(AQUEST I NO ALTRE ÉS EL CONTINGUT DE LA RODA DE PREMSA FETA PER LLUÍS BATALLA A LES 10:30H DEL MATÍ DEL 27 DEMAIG DE 2.011)

dilluns, 23 de maig del 2011

És democràtica la llei d'Hondt?

ESQUERRA-ACORD MUNICPAL A VINARÒS
US DONA LES GRÀCIES PER LA VOSTRA CONFIANÇA


La conseqüència de l'aplicació de la formula d'Hont als resultats electorals del 22 de maig a Vinaròs ha estat la següent:

PP.........................amb el 45,84% dels vots....................... 11 regidors

PSOE...................amb el 26,04% dels vots......................... 6 regidors

BLOC..................amb el 8,94% dels vots........................... 2 regidors

PVI......................amb el 8,17% dels vots........................... 1 regidor

Esquerra-AM......amb el 6,07% dels vots............................ 1 regidor

Esquerra Unida...amb el 2,50% dels vots............................. 0 regidors (no arriba al 5% mínim)

Què hauria passat si en lloc de la formula d'Hondt s'aplicara el percentatge de regidors d'acord amb el percentatge de vots?
PP: amb el 45,84% dels vots.......................... 10 regidors

PSOE: amb el 26,04% dels vots...................... 6 regidors

BLOC: amb el 8,94% dels vots....................... 2 regidors

PVI: amb el 8,17% dels vots........................... 2 regidors

Esquerra-AM amb el 6,07% dels vots............. 1 regidor

Esquerra Unida amb el 2,50% dels vots............0 regidors per no haver arribat al 5% (3% en altres llocs més proclius a la diversitat)

De veritat que no hi ha una diferència important referida a la distribució de regidors però n'hi ha una força important quant a la definició de l'espectre general: EL PP NO HAURIA OBTINGUT LA MAJORIA ABSOLUTA.

Una majoria absoluta que, per altra, amb l'aplicació de la formula d'Hondt ha obtingut per 21 VOTS.

Una majoria absoluta pírrica davant la qual hauran de reflexionar a l'hora de governar (o manar que és com ells prefereixen dir).

Una majoria absoluta que no s'hauria produït mai si el sistema electoral vigent respectara més els vots dels ciutadans que les fòrmules matemàtiques que beneficien sempre els que moltes vegades no voldríem que ens manen i que malmeten la veritable voluntat dels molts i moltes ciutadans i ciutadanes que finalment no se senten representants pels que governen: EL PP HA OBTINGUT EL 45,84% DELS VOTS EMESOS... I ELS CIUTADANS QUE HAN VOTAT ALTRES OPCIONS REPRESENTA EL 54,16% (la majoria absoluta entre els qui van decidir anar a votar).
 
Encara així ens sentim força satisfets per la tasca feta per colocar per primera vegada des de la restauració de la democràcia un regidor REPUBLICÀ a l'Ajuntament de Vinaròs i prometem que la tasca encetada amb l'acord municipal que ho ha permés continuarà els propers quatre anys i, esperem, per molts i  molts més.
 

dilluns, 16 de maig del 2011

ESQUERRA - ACORD MUNICIPAL T'INVITA AL CINEMA


.
Això que estas llegint no és solament una invitació a un acte de campanya electoral.
És l'expressió d'una de les nostres propostes: "Hem de recuperar els espais que, sent de propietat municipal, els tenen "colonitzats" altres institucions supramunicipals" "Volem que la sala d'actes de la Casa de la Cultura pugue convertir-se en un espai on fer activitats (com la projecció de pel·licules donada la inexistència de cap sala de projeccions en un municipi de quasi 30.000 habitats) razionalitzan-ne els horaris"

També és una crida aquelles, ciutadanes i ciutadans de Vinaròs, que veuen amb preocupació la possibilitat que la dreta més integrista pugue tornar a governar el nostre poble sòla o recolzada per un regidor que després d'haver donat l'alcaldia al PSOE a canvi de 1.600€, un despatx, un telèfon mòbil pagat per l'ajuntament, un telèfon fix al seu despatx per tenir entretinguda una secretaria.... s'ha fet l'orni i ha estat més vegades al costat del PP que de l'equip de govern.

Una crida que fa la candidatura encapçalada per Lluís Batalla (Esquerra-Acord Municipal) on s'han integrat gent que pensa que units poden fer més força per enfrontar-se a la possibilitat que a Vinaròs arribe a implementar-se una forma de fer política com la que s'està fent arreu del País Valencià començant pel un President molt suspitós que s'envolta d'una colla de corruptes i quin més gran defensor és un President de la Diputació encausat per quasi mitja dotzena de delictes.

Dimecres veniu a participar d'aquest acte, més reivindicatiu que electoral, que convoca Esquerra-Acord Municipal a la Casa de la Cultura de Vinaròs... la resta de la setmana pensa el teu vot....i diumenge 22 de maig tria la teva opció i VOTA a qui cregues que mereix la teua confiança.


Lluís Batalla i Ramon Adell
Vinaròs, 16 de maig de 2.011

diumenge, 8 de maig del 2011

MENTIDERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Davant la resolució de la Junta Electoral de Zona de Vinaròs pel que fa a la adjudicació dels llocs públics ofertats per l'Ajuntament per a la col·locació de cartells dels partits quines llistes han estat publicades se convoca una reunió de representants de les sis candidatures que tingué lloc el passat dimecres dia quatre de maig a les 17:00h a la sala de Comissions del Consistori per tal de plantejar i acordar, en el seu cas, una nova distribució d'espais.
Participen en aquesta reunió:

Agustí Guimerà (Regidor de Serveis de l'Ajuntament de Vinaròs)

Lluís Gandia en representació de Partit Popular

Juan Antonio Beltran en representació de PSPV-PSOE

Juan Carlos Roger en representació de PVI

Doménec Fontanet en representació de BLOC

Felip Redó en representació d'Esquerra Unida, i

Ramon Adell en representació d'ERPV



Agustí Guimerà exposa la posició de l'Ajuntament respecte l'oposició a l'enganxada de cartells dintre del casc urbà entenent-se aquest com limitat pels diferents ponts existents sobre la carretera nacional 340 per la qual cosa s'han construït sis panells que seran ubicats en: Pça de l'Ajuntament, Pça. La Mera, Pça. Sant Agustí, Pça. Constitució, Pça. Corts Valencianes i Pça. Catalinetes.



També explicà Agustí Guimerà la existència d'unes noves papereres amb espais publicitaris que l'empresa concessionària ofereix per penjar-hi cartells al preu de 60,00€+IVA i que estan ubicades a diferents llocs de la població.

Un cop feta aquesta explicació per part del regidor de Serveis se procedeix a triar les ubicacions de cartells electorals en aquests suports iniciant-se el torn d'elecció d'acord amb els resultats electorals de les eleccions municipals de 2.007. (PP,PSPV,PVI,BLOC,EU i ERPV).



A continuació se procedeix a distribuir els espais dels panells amb el criteri següent:

Un cartell per cada candidatura i, per cobrir espais buits, un segon cartell per candidatura seguint el mateix ordre d'elecció emprat abans.

Aquesta tria queda de la següent manera:





CARTELLERES :   2ºn cartell

Plaça Ajuntament       PP i PVI

Plaça La Mera           BLOC i ERPV

Plaça Sant Agustí       PSPV i EU

Plaça Constitució       PP i PVI

Corts Valencianes      EU i ERPV

Parc Catalinetes         PSPV i BLOC

Tot seguit i encara que inicialment Lluís Gandia (PP) s'expressa en el sentit d'exercir la concessió atorgada per la JEZ, aquest rectifica el posicionament inicial i s'acorda per part dels sis representants fer la distribució de les faroles dels carrers assenyalats per l'Ajuntament d'acord amb els lots que s'establiren per a les eleccions de 2.007.

Domènec Fontanet s'absenta de la reunió uns minuts i torna amb la distribució dels lots abans esmentats, es procedeix a suprimir dels mateixos els carres no ofertats per a l'actual campanya, i a continuació seguint el mateix ordre de major a menor resultat electoral municipal de 2.007 s'arriba a la assignació següent:

FAROLES   UBICACIÓ CARTELLS

PP

Carrer Pont (Pça. Tres Reis a c/ Molí)  

Arxipreste Bono (c/ Socors a Avgda. País Valencià)

C/ Sant Francesc (pça. Jovellar a Avgda. País Valencià)

Avgda. País Valencià (c/ Sant Francesc a c/ Dr. Fleming)

Avgda. Ruiz Picasso (c/ Pilar a c/ Almeria)

PSPV

Carrer Pont (c/ Molí a Passeig Joan Ribera)

Arxipreste Bono (Avgda. País Valencià a Pça. 1 de maig)

Carrer Sant Francesc (Avgda. País Valencià a c/ Sant Josep)

Carrer Costa i Borràs)

Avga. País Valencià (c/ Dr. Fleming a c/ Dr. Santos)

Avgda. Ruiz Picasso (c/ Almeria a c/ San fernando)

PVI

Carrer Pont (Passeig Joan Ribera a Avgda. Llibertat)

Carrer Sant Francesc (c/ Sant Josep a c/ Joanot Martorell)

Avgda. País Valencià (c/ Ricardo Santos a c/ Arxiprest Bono)

Avgda. Ruiz Picasso ( c/ San Fernando a c/ Pio XII)
EU

Avgda. Barcelona (c/ Leopoldo Querol a c/ Centelles)

Carrer Sant Francesc (c/ San Ignacio a c/ Febrer de la Torre)

Av. País Valencià (c/ Arxiprest Bono a c/ Sta. Magdalena)

Avgda. Tarragona (c/Sant Gregori a Rotonda nova)

Avgda. Castelló (c/ Pio XII a Botiga Alarmes Redó)

BLOC

Avgda. Barcelona (c/Centelles a c/Servol)

Avgda. Tarragona (Rotonda a Pavelló)

Avgda. Castelló (Botiga Alarmes Redó a Rotonda GC)

Avgda. Llibertat (Rotonda c/ Pilar a Camí Fondo)

Avgda. Maria Auxiliadora (avgda. Llibertat a c/Salaverria)
ERPV

Avgda. Castelló (Rotonda GC a Sortida N-340)

Avgda. Llibertat (Camí Fondo a Avgda. Barcelona)

Avgda. Maria Auxiliadora (Salaverria a Sortida N-340)

Plaça 1 de Maig

Un cop acordada aquesta distribució que tots el representants de candidatures donen per bona se va donar per acabada la reunió.
 
TOT AIXÒ SEGONS EL SR. GANDIA  I EL PARTIDO POPULAR MAI HA PASSAT!!!!!!!!!!!!!