dimarts, 16 de juny del 2009


HOSTES VINGUEREN......



Si als qui se'ls omple la boca amb allò de “A vinarossenc a mi no hi ha qui em guanye. Jo per Vinaròs faig el que calgue i més...”, en realitat quan poden fan el que fan solament per servir al seu “amo” polític i a l'hora de la veritat s'amaguen darrere d'excuses de mal pagador els ho consentim....

Com no ha d'haver qui abuse d'aquella característica tant vinarossenca d'acollir al nou vingut amb els braços oberts?.

Com no hem de consentir que unes persones que fa quatre dies que varen arribar a casa nostra vulguen (aprofitant la seua notòria situació econòmico-social-religiosa-integrista) estiguen intentant que Carles Santos no face els actes de la celebració del Cinquentenari de l'arribada de la relíquia de Sant Sebastià.
Què en sabran ells del que significa Sant Sebastià per a la gent d'aquest poble siguen creients, laics, ateus o agnòstics?

Com no hem de consentir que en un centre escolar aquestes mateixes persones imposen (hi ha que reconèixer que en tenen el seu dret) l'ús del castellà perquè no volen que els seus fills s'eduquen en català=valencià quan tota la resta d'alumnes ho fan en la nostra llengua sense cap tipus de recança?

Com no hem de consentir que aquests mateixos personatges titllen de terrorista la directora del centre perquè se celebren uns actes amb motiu del “correllengua”?

Com no hem de consentir que en tres dies aquestes notòries persones arriben a ser tant influents com per canviar la filosofia de treball d'un col·legi que fins fa no massa temps depenia de la bona voluntat de les famílies de Vinaròs arribant a condicionar els/les propietaris/ies i fins i tot el claustre de professors? (És clar..., ara, és un centre concertat)

La culpa és nostra.

Perquè els que encara pensem que Vinaròs és el nostre poble perquè l'estimem (com és, per culpa d'uns i d'altres, i que no s'amague ningú), perquè ens hem criat als seus carrers (mala sort tenen els xiquets d'avui de no poder fer-ho), perquè ens maregem quan perdem el campanar, la mar i l'ermita de vista, perquè l'hem triat per a treballar, per a criar els nostres fills i conviure amb la gent que ens envolta sense voler imposar res per la força i contra els demés... som els únics que podem corregir aquesta situació i fer-los veure a aquests dos integristes que no tenen raó i als que els fan cas... que s'ho facen mirar.

1 comentari: