dissabte, 20 de juny del 2009

Hi ha ciutadans que volen dormir totes les nits de la setmana

Quina sortida li queda al ciutadà quan l'administració no actua com hauria de fer-ho?

Els veïns dels carrers de Tirant lo Blanc i de la Verge del Lledó ens em fet aquesta pregunta centenars de vegades.
Tantes vegades com caps de setmana tenen els darrers deu anys i hem hagut de patir la inacció de l'administració municipal davant el comportament incivic d'una part minoritària d'individus que confonen “un suposat dret a passar-s'ho be” amb la llibertat de no deixar dormir els qui volen fer-ho.

La cridòria, les pixades, les vomiteres, els actes vandàlics contra el mobiliari públic, els insults als pacífics moradors de les vivendes, la trencadissa de vidres dels portals dels edificis, inclús l'arrencat de les botoneres dels intèrfons, el “trapicheo” i el consum de substancies gens recomanables per la salut... és la tònica dels divendres i dissabtes la nit i de les vespres de festa i “ponts” de tot l'any.

Ens hem queixat verbalment i per escrit davant l'ajuntament. Durant els quatre anys que vaig estar de regidor vaig exposar el problema a la junta de govern en no se quantes vegades....

Hem rebut resposta, entre d'altres, del cap de la policia municipal dient que s'incrementarien les mesures per tal d'evitar-ho (tinc l'escrit guardat per si de cas algú el vol veure) i... res.

Mentre hi ha qui havent llogat una casa s'ha vist que els llogaters, al cap de quinze dies, li han dit que marxaven perquè en aquell carrer no hi ha qui dormi i que se'n vol anar a un altre lloc del poble on si que pugue fer-ho tots els dies de la setmana (posem que aquesta persona-familia deixarà d'ingressar uns 6.000€ en un any) i qui per tal d'evitar part dels problemes arribe a posar solucions casolanes com la de la foto (igual resulta que l'ajuntament li posa una multa per protegir la seua vivenda), d'altres que dissabte i diumenge al matí ja surten directament amb l'ampolla de lleixiu a la mà per tractar de netejar les conseqüències de la nit anterior....

Total... que si qui te l'obligació de defensar els nostres drets no ho fa... pot ser haurà arribat el moment que ho fem directament nosaltres.

Per cert que voldria dir-li al regidor de l'oposició defensor de no se quins veïns de Tirant lo Blanc que als qui fa temps que no parlem amb ell (ni tenim interès de fer-ho) ens molesta més això dels caps de setmana (que un dia o altre acabarem) que l'obra de l'Hort de Farga (que un dia o altre s'acabarà).

En nom d'uns quants que volem dormir tots els dies de la setmana....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada