divendres, 7 d’agost del 2009

Roda de premsa d'Esquerra 07.08.09

Davant dels esdeveniments de les darreres setmanes, i davant la imminència de proper plenari, volem expressar la nostra seria preocupació pel rumb que està prenent la vida política en Vinaròs dins de l’Ajuntament.
Observem , la velocitat d’envestida que ha pres el P P als darrers dos mesos, que va començar amb la història de la EOI, i ara ha continuat amb la modificació pressupostària no aprovada del 23 de juliol.. Observem el paper d’esquiador nàutic acrobàtic que fa el BLOC, a remolc de la llanxa popular, i observem, amb relativa sorpresa, l’acoplament que han fet PP i BLOC, que a ultima hora no es van aclarir fa dos anys per a governar, i ara van agafats de la mà per a fer-ho.

Hem expressat en els medis de comunicació la nostra opinió al respecte de les conseqüències de la no aprovació de la modificació pressupostària que ha afectat a ultima instància no al PP, ni al BLOC, ni al PVI ni al PSPV, sinó a associacions que de manera no lucrativa dediquen el seu esforç i el seu temps a fer el que els agrada i un Vinaròs millor. Parlem del COC, de les celebracions de veïns del c/Angel, de Colla de Dolçainers i Tabaleters de Nanos i Gegants, festa del Carme...
ESQUERRA ha assenyalat des del primer moment uns culpables d’aquesta situació, de la situació que podríem qualificar com a detonant, que són el BLOC i el PP, però seria faltar a la veritat si obviem les responsabilitats que des de l’equip de govern es tenen i que són tan importants i decisives com la dels abans esmentats.Així ho veiem:
- Per què, sent unes actes que són fixes en el calendari d’activitats, no es van introduir les respectives partides en el seu moment en l’aprovació dels pressupostos? Cadascú pren les seves decisions ,i fragmentar les despeses era una estratègia per afrontar la crisi, fer un pressupost a trams esperant l’evolució de la crisi. Però el cert es que són partides el suficientment asequibles per a no córrer riscos.
- Per què PSPV/PVI ,sabent que estan en minoria, han tirat tant de la corda,fins al punt d’arriscar-se esclatant la corda el dia 23 de juliol? Per què, estant en joc qüestions com la mateixa Nit de Reines, les van ficar en un mateix pot, i va ser utilitzat en el joc arriscat de “tot o no res”?
- Per què sent minoria , amb una situació d’inferioritat clara i manifesta, no ha utilitzat la ‘mà esquerra’ per a portar aquests temes a plenari.

Portem una continuada cadena d’errors. Errors de tots, errors amb intenció( el PSPV,com el PP, va sopesar les conseqüències de no aprovar la modificació i no fer la Nit) tenint clar que queden amb el cul a l’aire l’oposició, i errors sense intenció, perquè hi ha qui no dóna més de sí, però en qualsevol cas amb danys col.laterals greus, com és la gent que està preparant i treballant durant mesos i es queda amb un pam de nassos perquè els polítics del seu poble han decidit comportar-se de manera absolutament infantil.
Fer política local al teu poble, vol dir, en realitat, fer carrera en un partit. Què li importa als afectats estes baralles de pati d’escola?
No anem gens sobrats d’atractius festius a l’estiu, ni de referents turístics populars i la Nit de Reines era un acte que estava consolidat. S’han carregat un referent turístic, un referent festiu, un referent informatiu.
Des d’Esquerra-Vinaròs,vistes les conseqüències, afirmem que perjudica l’equip de govern, perjudica la oposició de Juan, i ens perjudica a tot el poble aquest constant clima de beligerància que es reflexa en premsa, i ens perjudica que la vida social del poble es veja afectada , i tingue danys col.laterals a actes que sí ens beneficien turísticament.

I encara hi ha qui parla de Mocions de censura(Què els fa millors, vist lo vist?),o de mocions de confiança,etc... Des Dèsquerra- Vinaròs,valorem la possibilitat d’una moció de censura, valorem la possibilitat d’una moció de confiança però ESQUERRA S’INCLINA PER UNA MOCIÓ DE CORDURA, PER UNA MOCIÓ DE MESURA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada