diumenge, 17 d’abril del 2011

EMOTIVITAT I REIVINDICACIÓ








Un cap de setmana farcit d'activitats, especialment dissabte, el que acabem de passar.

Dissabte a les deu del matí, del cementiri de Vinaròs, va tenir lloc l'acte d'homenatge que els darrers anys se celebra en record d'aquelles persones que, dijous 14 va fer vuitanta anys, van il·lusionar-se i van posar-se a treballar per que l'estat espanyol entres en la modernitat.
Modernitat en l'ensenyament, en el mon de la cultura, en el mon dels dret socials... que va ser estroncada per aquells que històricament han estat incapaços de compartir res amb els demés.
Persones que en poc temps van veure's abocats a perdre tot allò pel que lluitaven. Massa persones a les que els seu pensament, la seva lluita i el seu compromís van acabar portant-los a la mort i a molts a la pèrdua del seu nom.

Dissabte també, a la tarda, gent arribada d'arreu del País Valencià va aplegar-se a València per reivindicar davant d'aquells que representen la mateixa intolerància, la mateixa prepotència de la Espanya dels cacics del segle dinou, per reclamar el mateix de sempre: llibertat, transparència, honorabilitat, igualtat de tracte.... justícia al cap i a la fi.

Gràcies, moltes gràcies a la molta gent de Vinaròs i de la resta del Nord de Castelló que va aplegar-se als carrers de València en solidaritat amb Acció cultural del País Valencià que l'únic que pretén és poder seguir fent allò que sempre ha fet: mantenir viva la flama de la cultura i de la llengua compartides.
Gràcies, moltes gracies a la molta gent de Vinaròs i de la resta del Nord de Castelló que va aplegar-se per fer palès el rebuig a les indiscriminades actuacions i atacs a la llengua i a la història comuna i a la llibertat (qui ho hauria de dir a aquestes alçades del segle XXI) d'informació que des del govern dretà de la Generalitat Valenciana s'estan perpetrant en contra dels interessos de molts i molts (més dels que ells se pensen) dels ciutadans d'aquest gran País que ells fan petit davant de la resta de l'estat espanyol i més enllà de les seves fronteres amb el seus abusos, amb la utilització partidista i nepotista dels recursos de totes i tots els valencians.

En som molts i en seriem molts més si d'una vegada per totes fórem capaços de plantar-los cara i dir-los que hi ha ni ha prou, que n'estem tips de governants que l'únic que volen i els val és l'exercici mal entès del poder polític que solament serveis per a ells i per els que són com ells: falsos, aprofitats i.....

De veritat en som molts i encara en seriem molt més si els que de veritat tenim el cor a l'esquerra i la sang roja fórem capaços d'abandonar d'una vegada per totes aquest síndrome poruc i acomplexat que ens envaeix de fa massa temps i férem l'esforç de convèncer els qui estan encegats per continuar ofrenant noves glories a Espanya que amb governants d'aquesta mena destruïm la nostra societat, els nostres pobles i el nostre País.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada