dimarts, 26 de juliol del 2011

Involució



Vaig néixer el 29 de novembre de 1952.

Evidentment jo no vaig triar ni el moment ni les circumstancies històriques de la meua arribada a aquest mon.

Si que puc dir que en aquell moment mon pare era l'alcalde de Vinaròs i que entre altres coses estranyes (en les circumstancies actuals) els amics eren els amics independentment de les seues idees polítiques.

De 1952 a 1959 aquell alcalde i mestre del Pòsit , entre altres coses que va fer, i seguint una tradició periodística antiga i substanciosa al nostre poble, va fundar el setmanari Vinaròs "lo diariet" en quina portada apareixien "el yugo y las flechas" de la Falange i al seu interior "la consigna", firmada per ell mateix com "jefe local del movimiento"(que era lo que en aquell moment s'estilava) i per tant màxim representant del general xicotet de El Ferrol

Ara, quasi seixanta anys més tard, ens trobem en un moment polític totalment diferent.

Tant diferent que alguns ens havíem pensat que les normes ja no eren les d'abans de 1952, que eren les de la Constitució de 1.978 i que l'ajuntament de Vinaròs (elegit democràticament, per votació directa i secreta) amb el seu alcalde al capdavant respectaria les regles del joc i que complirien i farien complir els dictàmens, ordenances i reglaments vigents aprovats pel ple.

Pos no.

Hem reculat.

Els màxims responsables del nostre Ajuntament, els Srs. JB i LG (inicials que corresponen al seu nom i cognom i no a marques comercials), han nombrat un director del Diariet que (amb el consentiment dels dos i suposem que seguint les seues directrius) s'ha passat pel forro dels ous tot allò que està regulat.

Per la seua manifesta i demostrada ignorància del que és Vinaròs, "lo diariet", la llibertat d'expressió i els acords del Ple de l'Ajuntament de Vinaròs i per la manca de respecte a les mínimes normes democràtiques DEMANEM PUBLICAMENT LA DIMISSIÓ DEL SR. JUAN ESTELLER GRAÑANA com director del Setmanari Vinaròs (de propietat municipal) i en cas que no ho face EXIGIM A L'ALCALDE LA SEUA DESTITUCIÓ.

Els que varem tenir la mala folla de viure en dictadura ja en varem tenir prou amb quaranta anys i no volem tornar-hi.



Ramon Adell Artola
DNI 40905402
(membre del Consell de Redacció del setmanari Vinaròs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada