diumenge, 26 de febrer del 2012

SENSE HIMNES, SENSE COPES





Durant la dictadura, les finals de la Copa d’Espanya de futbol s’havien de disputar, generalment, a l’estadi Santiago Bernabéu de Madrid; no debades, era el “Generalísimo” en persona qui lliurava el seu trofeu a l’equip vencedor.

Ara, l’amfitrió de l’estadi, el Real Madrid CF, es nega a cedir-lo a la Real Federación Española de Fútbol perquè l’Athletic Club de Bilbao i el Futbol Club Barcelona hi juguen la final de la Copa del Rei.

Segons el comunicat oficiós del club, l’estadi es trobarà en obres; l’afecció merengue crida: “la final de copa no se juega aquí”.
Sembla que es vol evitar l’afront d’una xiuladissa al rei i a l’himne d’Espanya per part dels afeccionats del Barça i de l’Athletic, sobretot de “los catalanes”.

S’han proposat escenaris alternatius per a un partit tan apassionant.
M’hi afegeixo i en proposo dues:

Opció A) Tant si es tria el Bernabéu com Mestalla, que els jugadors del Barça surten al camp amb una ikurriña i els de l’Athletic amb una senyera, i des del cercle central saluden respectuosament les afeccions.
I en acabat, que enfilen el camí dels vestidors.

Opció B) Que la final es jugue a Lisboa, a l’estadi del Benfica. Si el Barça guanya, que el pare constitucional Gregorio Peces-Barba lliure el trofeu a Carles Puyol; si guanya l’Athletic, que el duc de Palma, Iñaki Urdangarin els lliure la copa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada