dijous, 17 de febrer del 2011

Dels “100.000 hijos de San Luís” als 600.000€ de Camps


A l'any 1823, el Rei Borbó d'Espanya, Fernando VII “EL FELÓN”, de nefasta memòria pels drets dels ciutadans, va demanar ajuda a França i l'exercit francès per tal de restablir la monarquia absoluta


El principal objectiu d'aquesta intervenció fou acabar amb el liberals al govern des feia tres anys.

Les forces lleials s'enfrontaren amb els francesos a Catalunya però van haver de retirar-se.

El francès va ocupar Madrid sense cap resistència i va seguir cap Andalusia en persecució dels liberals que s'havien refugiat a Cadis amb Fernando VII com hostatge i que varen oferir una forta resistència per la qual cosa la ciutat fou assetjada, acabant-se el setge amb el compromís del Borbó de respectar la Constitució de 1812.

El compromís va ser trencat pel monarca i el mateix el primer d'octubre va unir-se a l'invasor francès i va abolir totes les normes jurídiques aprovades durant els tres anys anteriors.

Ara, quasi cent vuitanta set anys després, al govern del monarca absolut Francisco Camps “l'Intocable pels Tribunals” en la seua particular creuada contra l'invasor català no li ha calgut demanar l'ajuda a l'exercit francès  i també ha trencat amb molts dels compromisos que va adquirir quan accedí al trò i va jurar la Constitució espanyola incomplint entre d'altres coses amb la llibertat d'expressió consagrada  a l'article vintè de l'anomenada Carta Magna de 1.978.
Com no han aconseguit el tancament de tots els centres reemissors per la via judicial han anat a intentar acabar amb Acció Cultural del País Valencià per la via de la extorsió i l'ofegament econòmic.
Li han imposat a aquesta Associació Cultural sancions econòmiques de 726.943,90€ de les quals s'han pagat 126.943,90€ i en queden pendents de liquidar dues de 300.000€ que s'han de fer efectives abans del proper dia 20 de març, sancions contra les quals i segons resolució de la Direcció General de Tributs de la Conselleria d'Hisenda de la Generalitat Valenciana no hi ha recurs possible.
La darrera època del regnat de Fernando VII va estar coneguda com “La Dècada Ominosa” i caracteritzada per una ferotge repressió dels exaltats.

Els darrers quatre anys del regnat de Francisco Camps sembla que van pel mateix camí però hi ha diferencies: A NOSALTRES NO ENS FARAN CALLAR!!!!!!

A Vinaròs en som molts que volem continuar veient TV3 i que defensem la nostra llengua en la nostra llengua i amb els nostres mitjans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada