divendres, 15 de juliol del 2011

Roda de premsa de 15 de juliol de 2011





       Amb data 5 de juliol de 2011 ,Esquerra, juntament amb els altres partits amb representació a la Corporació, vam rebre una carta de presentació de qui anava a ser el director de la publicació municipal Vinaròs, Juan Esteller, on marcava les línies del diariet en el futur.

        Esteller mostrava una retallada significativa de l’espai destinat als partits polítics, una retallada que afectava a quasi tots. L’únic no afectat era el PP. L’argumentació era,una vegada més,una aplicació capritxosa de la matemàtica. Una argumentació que xocava directament amb el propòsit “d’evitar la crispació”, expressat en la carta del nou director.

      Aquestes noves línies, a dia d’avui ,van en contra del que dicta el Reglament que regula aquesta publicació, de data 25 maig 2004 (BOP).Reglament vigent, encara que fa dos anys es va intentar modificar, i que per qüestions de procediment no es van finalitzar.

       Si bé el Reglament parla d’un fòli a doble espai per a tots els partits presents a la corporació, posteriorment es va arribar a l’acord verbal acceptat per unanimitat d’ocupar una pàgina sencera. De qualsevol manera, la realitat objectiva és que tots tenen el mateix espai. Un fet del que el PP mai ha mostrat la més mínima queixa des que es porta a terme, perquè ja li anava bé.

       El PP defensa el seu dret de pernada a una pàgina sencera, amparant-se en la matemàtica i en la proporcionalitat. Amagar-se en els números, en l’estadística, és no tenir  arguments,i no tenen prou valentia per reconèixer que volen fer els que els done la gana.

      Des d’ESQUERRA afirmem que la resolució a la situació que ha generat ara el PP està més prop del dret perquè son drets civils els que poden veure's violats, i no de la matemàtica i estadística , o extraient mitjanes.

       El PP crea un problema,per a propiciar la solució que li convé, com és crear un periòdic manipulat, vulgar ,burd com els Crònica de Benicarló i Peníscola(2000 euros/mes), i la tradició de premsa a Vinaròs està per damunt de vulgaritats partidistes.

     El que està en joc és fer prevaldre uns drets i espais que fins ara han anat bé a tots i totes.

          .  A l'ordenament jurídic espanyol només són fonts del Dret «la llei, la costum i els  principis generals del Dret» (art. 1.1 Codi civil).Si s’ha mantingut per interès de la comunitat de partits la costum de tots el mateix espai, ara s’ha de seguir, i hauríem de ser tots qui ho decidim.

         La llibertat d'expressió és el dret de tot individu a expressar idees lliurement, i per tant sense censura. És un dret fonamental recollit a l'article 19º de la Declaració Universal dels Drets Humans.

         Els defensors del liberalisme comercial ,perquè saben que qui té més recursos arriba a més llocs,ara tenen por a la llibertat de pensament. És a dir, a estar en igualtat de condicions amb les altres idees (llibertat d'expressió), els individus apreciaran quines idees són veritables, falses, o relatives.

     La llibertat d'informació és una extensió de la llibertat d'expressió, no un dret de pernada de guanyadors .

      Hem tingut reunions posteriors amb Lluís Gandia i al Consell de Redacció i cap arguments exposats es salva:

    -No és possible recórrer a percentatges per a prendre decisions que es reconeixen que es fan en una situació de transició. Es com si fins que no haja nou reglament, no hi ha cap reglament vigent, i  l'estat de Dret no és així.

      -Que ens diguen que matemàticament el principal perjudicat és el PP, és un insult a l'estat de llibertat, i també un acte de poca-vergonya. On ha estat la seva queixa de l'espai que tenien els altres partits , tenint com tenia quan ha convingut la majoria de vots a la corporació.? Ara perquè no necessita aliats, no aplica una norma comuna sinò la que l'interessa.

No tenim precarietat econòmica, sinó precarietat democràtica

      -On està la pluralitat de que parlava Juan B. Juan? On està l'home obert a tots i totes? Quan parla de pluralitat es refereix a la dels altres? Quan parla d'austeritat parla de la dels altres?

      -Des de quan s'acota la llibertat en percentatges? Acotar-la és entrar en absurds com que entrar en un espai municipal, només podràs disposar d'1/3 de lloc visitable? Acotar la llibertat en percentatges és que a aquells actes que organitze l'equip de govern municipal, només podrem disposar d'1/3?

      Si des de l’equip de govern apliquen aquest criteri,

    Perquè la norma no els deixa aplicar este criteri a les intervencions als plenaris?         

    Perquè la norma no els diu que els temps d’intervenció també s’han d’ajustar a la representativitat municipal?     


     Perquè seria il.legal, perque no s’ajustaria a Dret, tal com volen fer ara al setmanari Vinaròs.


    El Grup Municipal ESQUERRA demanem l’aplicació de la norma vigent o de la costum que ha hagut fins ara i que és fàcilment demostrable veient els setmanaris dels darrers anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada